Ostetallerken og vin

I hele 2017 levde jeg uten det som pleide å være min favoritt over alle favoritter når det kommer til mat. Nemlig ost og charquteri tallerken. Skinker, salami og all verdens deilige upasteuriserte oster. Du vet, etter en arbeidsdag, eller en dag fylt med møter og ærender, så dumper man ned på en deilig cafe eller vinbar, bestiller et riktig godt glass vin og en fjøl full av godbiter. Eller på fjellet etter en lang skitur, inne på hytta med peis og snacks. Eller helt enkelt hjemme i din egen stue, med noe deilig musikk på stereoen, alene eller sammen med gode venner.

Dette var det jeg tenkte skulle bli mest utfordrende å ikke få spise da jeg var gravid. Men det gikk faktisk overraskende grei, det er på en måte som om kroppen skjønner at du ikke lenger kan spise og drikke visse ting, og da er det helt ok. Man vil gjøre det som er best for barnet og eventuelle “nei” fristelser blekner litt i forhold.

Men nå som Louis er her og hans kveldsrutiner i alle fall begynner å minne om rutiner, hadde vi muligheten til å lage en liten stue-date med vin og ost, akkurat som i “gamle dager”. Det skal dog sies at jeg veltet et glass rødvin utover et teppe som ikke tåler rødvin, fordi jeg antagelig er litt mer i tåka enn normalt pga litt lite søvn, og Louis hadde ikke så lyst til å sove så han ble med på daten. Men vi fikk da spist litt ost og skinke innimellom, og tatt noen slurker vin.

På fjøla har vi en veldig deilig lagret gruyere, sammen med en fransk skinke, (begge deler kjøpt på “ma poulet” på mathallen, som har det beste av både skinker og oster) Der får du også surdeigsbaguetter som er sykt gode. En blåmuggost, ristede mandler, epleskiver og god olivenolje, og du har en topp tallerken. Vinen vi hadde til er en Puech Cocut, 100% Pinot Noir, som er en god drue fra Frankrike. Den har en tydelig morell smaksak og en god friskhet over seg. Et stort pluss er at den har veldig lite sukker i seg og at den er økologisk, den passet supergodt til maten. Dyr er den heller ikke.

Tror vi kunne spist dette hver dag sånn egentlig. God helg til dere alle!

 

 

Leave a Reply