Påske, hjemmetid og granola

I samarbeid med Liberté

Påsken er i gang, men det blir en litt annerledes påske i år. I år er det ingen som reiser til påskefjellet, til syden, eller til hytta ved havet. Men, det å ikke få reise på hytta et år er ikke verdens undergang, og en lav pris å betale for det vi nå er midt oppi.

Vi skal isteden fortsette å gjøre dagene hjemme så fine som mulig. Prøve å ha lav terskel for litt kaos i heimen, lage god mat, og være så mye ute man får til. Det tror jeg er en god oppskrift denne ferien.

Selv har vi innviet en blomsterkasse på kjøkkenet, fått gule tulipaner i vinduene og et slags påske-kunstverk samarbeid med mellom undertegnede og eldste sønnen, så da er jeg fornøyd med årets påskepynt.

Og så har vi laget granola. To store deilige krukker som gjør frokosten ekstra god. Knasende sprø, basert på havregryn, med tranebær, kokos, hasselnøttkjerner, solsikkefrø, sesamfrø, flytende honning og kokosolje.

Jeg har alltid vært glad i tykk naturell yoghurt, og alltid vært på utkikk etter en ny favoritt. Så da vi ble spurt om vi ville teste den fyldige naturell yoghurten fra Liberté var vi spente, og jeg må si jeg syns den er blant de beste du får tak i av naturell yoghurt. Den passer perfekt til granola med friske bær, men du kan også bruke den i andre ting, som dressing til middag eller dip – og i yoghurt scones og vafler.

Om du vil ha yoghurt med smak har Liberté også flere gode smaksvarianter – men test gjerne naturell, du finner den i de fleste dagligvare butikker!

Oppskrift på vår kokosgranola får du her, så ønsker vi deg en fin og fredelig påske hjemme.

Ingredienser, til en stor langpanne

NB. Husk at dette er mål det går helt fine å endre på, granola er ikke som baking. Er det noen ingredienser du liker ekstra godt kan du gjerne øke litt på mengden av det, og ta mindre av noe annet. Dette er et utganspunkt 🙂

Og når det gjelder det flytende; honningen og kokosoljen, så kan du fint justere mengden. Har du mindre flytende blir granolaen mer tørr, har du mer blir den mer krisp og “juicy”. Vi liker den ordentlig knasende så vi tar ofte litt ekstra av både olje og honning.

10 dl små havregryn

4 dl kokosstrøssel

2.5 dl tranebær 

2.5 dl hasselnøttkjerner

2.5 dl sesamfrø

2.5 dl solsikkekjerner

2 teskjeer kanel

1 teskje salt

8 ss flytende honning

8 ss kokosolje

Friske bær, blåbær eller bjørnebær er vår favoritt

Liberté, naturell yoghurt

Pasjonsfrukt, vi bruker 1/2 pr skål

Tilberedning

Sett ovnen på 150 grader. Hakk hasselnøtter og tranebær i mindre biter. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Varm opp kokosolje og honning i en liten kjele før du heller det over det tørre. Bland godt sammen, og legg utover en stor langpanne. Sett midt i ovnen ca 30 minutter. Rør i blant forsiktig i langpannen så alt blir stekt, ikke bare det øverste laget. Ta granolaen ut når den er helt gyllen. La den avkjøle før du har den over i en krukke eller beholder.

Legg et godt lag Liberté yoghurt naturell nederst i en skål. Ha deretter på granola, friske bær og pasjonsfrukt. God kaffe til, og du har verdens beste frokost.

Leave a Reply