Pizza & Cocktails i København

Snart er helgen vår i København over. Det er overraskende “lett” å kjøre bil hit, man tenker det skal bli litt for mange timer i bil men med godt selskap og et par stykker som kan dele på å kjøre blir det i stedet en innholdsrik roadtrip dag. 

Det handler egentlig bare om å ikke kun fokusere på målet ved å komme fram, men prøve å nyte selve bilturen også. Se på all den fine naturen man kjører forbi, ha med god mat, ta små pauser. I tillegg var det genialt å ta båten fra Helsingborg til Helsingør istedenfor å kjøre over broen fra Malmø, så får man et deilig lite avbrekk på havet også 🙂 

Grunnen til at vi tok bil var for å hente noen møbler mamma hadde kjøpt her. Og samtidig som hun hentet de fikk vi muligheten til å handle med oss noen vintage skatter hjem. Et grønnmalt spisebord, og en nydelig turkis hylle som det skal bli riktig spennende og sette opp i stua vår. 

I tillegg til å kikke på møbler i timesvis har vi spist god mat, et must om man er i København. Et sted å anbefale er restauranten bæst, på Nørrebro. Der fokuserer de på økologisk kjøtt og kortreist mat. Vi spiste en helt nydelig variant av burrata mozzarella som het strachicella med trøffel, og masse gode skinker og pølser. 

Og så er det denne nye spotten vi har forelsket oss i etter tips fra lillesøster som bor her i byen. “Neighbourhood, organic pizza and cocktails”, et fantastisk pizzarestaurant som serverer økologiske pizzaer og sinnsyke coctails. Til og med en alkoholfri grønn matcha iste hadde de å tilby meg. 

Den ligger i Istedgade på Vesterbro i København, du kan sitte ute på gata under varmelamper eller inne i rustikke omgivelser, ta en cocktail før maten- eller en drink sammen med pizzaen. Pizzabunnen er like tynn som flatbrød – med masse ruccolasalat og parmesanost uansett hvilken pizza du bestiller. 

Vi kunne valgt nesten alt på menyen men endte opp med en toppet med comte ost, dansk bacon, epleskiver og grønt krydder, og en med tomatsaus, sterk pølse, rødbeter og en hvit geitost. Sykt gode begge to. 

Om du drar dit og spiser pizza og får lyst på en is etterpå- hvilket jeg selv alltid har både etter middag generelt og spesielt etter en tynn pizza – så fant vi en liten iskremsjappe som serverte siciliansk iskrem på et hjørne i istegade, og da var kvelden fullkommen. Sjokolade og pistasje til meg, kaffe og lakrisis til Filip. 

København altså. Hver gang vi drar herfra er det en million ting jeg tenker vi ikke rakk å gjøre. Og fint er det, så har man mange gode grunner til å reise tilbake om ikke altfor lenge.

6 comments

 1. Takk for gode tips!

  1. Bare hyggelig!:)

 2. Hei!
  Kan anbefale “Den Lille Fede”, en superhyggelig og romantisk restaurant som har fokus på en god matopplevelse til en billig penge. Ligger i Store Kongensgade 17:) http://www.denlillefede.com/

  1. Takk Amalie, da skal vi teste den neste gang vi er i København 🙂

 3. Hei Gitte og Filip! På grunn av dere har jeg spist den herligste pizzaen og drukket de beste drinkene på Neighbourhood. Takk for tips. Bloggen deres er en inspirasjon! ????

  1. Det gleder oss å høre Tone! Vi skal bestemt dit igjen ved neste København Visit. Ønsker deg en fin kveld 🙂

Leave a Reply