Quinoasalat med avokado, fetaost og laksesashimi

Så har vi kommet inn i den siste fasen før baby nummer to kommer. Ventefasen vil jeg kalle det – for inntil de siste tre ukene før termin venter man på en litt annen måte. Man vet det skal komme en baby, men det er fremdeles lenge til så man går liksom ikke rundt å venter. Nå derimot, når vi snart hopper inn i Juni og lille plutt kan komme hvilken dag som helst, så blir man gående å vente litt, selvom jeg forsøker å la være. Vi har nok å henge fingrene noen uker til, men bak i hodet surrer og går det en tanke om at vi plutselig og ganske straks er en familie på 4. Det er sprøtt.

Dette er absolutt ingen ventesalat – ingenting som skal kickstarte en fødsel, det er bare en skikkelig deilig og sunn salat som kan gi alle litt ekstra energi og overskudd.

Om du og har barn kan jeg tipse om at jeg laget en liten variant som faktisk falt i smak hos 2 åringen også. Jeg blandet quinoa med frøene fra sukkererter, avokado, mild mozarellaost og litt olivenolje. Vips fikk han en næringsrik lunsj også sammen med en god skive med smør.

Ingredienser, til to porsjoner

1/2 kopp, (ca 2.5 dl quinoa)

5 dl vann

1 hode krispsalat

Ca 1/2 pakke gresk fetaost

Mørkerøde cherrytomater

1/2 stor moden avokado

Brokkolispirer

Sukkererter, 1/2 pakke

Fersk laks som kan spises rå , ca 150 gram

Saften fra 1/2 sitron

God olivenolje

Balsamicosirup

Flaksalt

Pepper

Tilberedning

Kok quinoa og la den avkjøle. Skyll salat, sukkererter og tomater. Riv salaten i biter og kutt sukkererter og cherrytomater i to, og ha sammen med salaten og quinoa. Bland sammen med god olivenolje og sitronsaft. Kutt avokado i tynne skiver og legg oppå salaten, sammen med spirer og biter av fetaost. Topp til slutt med tynne skiver rå laks.

Drypp over balsamicosirup, salt og pepper før servering.

Leave a Reply