Sommer med Weber Pulse

“Kom mai du skjønne milde” – med alt det deilige du har å by på. Jeg tror Mai er den vakreste måneden av dem alle, om man først skal velge.

Denne Mai måneden har i tillegg vært spesiell fordi det er varmt og sol hver eneste dag, så endelig kan vi få kjenne på hvordan det er å ha god samvittighet når man er inne, selvom det er strålende sol ute, fordi man vet det skal vare i flere dager.

Men, selvom man kan være inne med god samvittighet så vil man være mye ute. Og man vil i alle fall gjerne lage middagen sin ute.

Vi har en stor deilig bakgård der vi både henger og spiser middag når vi har folk på besøk, og så har vi i en liten brannbalkong vi utnytter til det fulle.

Der griller Filip nesten hver kveld, alt mulig snacks fra grønnsaker til kjøtt og fisk. Det er nesten noe litt eksotisk over den lille balkongen midt i trappa, ikke så perfekt eller striglet, – og kanskje nettopp derfor helt perfekt.

Nå har vi fått en svært elegant grill som veier opp for den lille balkongen. Nemlig en Pulse grill fra Weber.

Pulse grillen går på strøm, men den er like sterk, og griller like godt som en gass- eller kullgrill, og det er jo faktisk revolusjonerende. Griller på strøm har tidligere hatt et ganske svakt rykte, men Pulse grillen fra Weber tar denne praktiske og mer miljøvennlige måten å grille på til helt nye høyder.

Grillen kan brukes overalt med tilgang til strøm, og derfor kan alle bygrill-entusiaster og balkongeiere nå også få muligheten til hyggelige grillsammenkomster på sin egen uteplass.

Den passer selv på de minste balkongene, (det kan vi skrive under på). Den er også enkel å ta i bruk og praktisk å rengjøre. Med sin innebygde steketermometer kan den også kommunisere med Weber sin iGrill app, for de som vil ha sitt kjøtt perfekt stekt. Veldig praktisk – så slipper du å lure på når maten er klar.

Vi innviet vår nye herlige grill med en uslåelig kombinasjon; lammepølser, ostesmørbrød og padrones.

Lammepølsene kjøpte vi på Kolibri kolonial, og med gode pølser behøver du ikke annet tilbehør enn en sterk sennep, eventuelt en god ketchup eller aioli. Pølsene grillet vi sammen med spanske padrones, små grønne paprika som er så deilige ved siden av godt kjøtt.

Så skar vi skiver av lyst sureigsbrød, smurte på et lag smør, tykke skiver lagret goudaost, og litt bladspinat. To skiver doblet og så på grillen. Ostesmørbrødet grillet vi på en egen stekeplate uten riller, ved siden av pølsene og padrones.

Når alt var sprøtt og gjennomgrillet var det bare å slenge litt olivenolje og havsalt på padrones, dyppe pølsene i sennep, og hugge inn i det rykende ferske ostesmørbrødet med sprø skorpe og smeltet ost.

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Weber 

2 comments

  1. Hvor fant dere padrones? Har lett etter det uten hell! Takk for inspirerende blogg? Ingrid

    1. Ja de kommer og går litt, men Gutta på Haugen skal ha de inne, alternativt grønnsakssjappa på Sagene! Takk selv før at du følger med 🙂 /Filip

Leave a Reply