Spinatsalat med ristede mandler, champignon og parmesan

Jeg jobbet en periode som hostess i mine “glansdager” i New York. Hostess er som en vertinne, hun tar imot gjestene, setter de på venteliste, tar imot reservasjoner og setter gjester til bords. Osv. Det er en slags ansikt utad for restauranten, og den første personen man ser når man som gjest kommer innenfor døren.

Det var en fin jobb å ha på mange måter, men det var utfordrende fordi jeg fort skjønte at den eneste måten å overleve i servicebransjen på Upper East Side var å fremstå svært trygg og tøff utad. Hvilket jeg på alle måter ikke var. Men jeg klarte etterhvert å ta på meg denne rollen og ikke la sultne overklasse mennesker tråkke på meg fordi vi hadde litt ventetid en fredagskveld.

“Uva” som den ene restauranten jeg jobbet på het, var en italiensk superkoselig og god restaurant. Noe av det beste med jobben var å få sette seg ned med et måltid sent på kvelden når jobbvakten var over. De hadde en gnocchi med trøffel som var så god at jeg fremdeles tydelig husker smaken av den, og så var det en salat som var helt nydelig. Den besto av spinat, parmesanost, rå champignon og ristede mandler. Så enkelt; 4 ingredienser. Og altså så godt. Med en fersk baguette ved siden av og litt olivenolje.

Ingredienser 

1 pose spinat, (alternativt 2 poser babyspinat) – mengdemessig snakker vi om nok til å fylle en romslig salatbolle. Du kan justere mengden etter hvor mange dere er som spiser

Ristede mandler, ca 2 never 

Raspet parmesanost (ca 1 kopp) 

Ca 4 champignon 

Olivenolje 

Baguette

Tilberedning

Skyll og tørk spinaten og ha den i en bolle eller et fat. Skjær champignon i tynne skiver, rasp parmesanost og rist mandelflak i en tørr panne. Bland alle ingrediensene sammen med spinaten. Hell over litt god olivenolje, kryst på havsalt og server sammen med en god baguette. 

Tips; server denne salaten med ovnsbakte kyllinglår eller kyllingfilet. 

Leave a Reply