St.Hanshaugen

Jeg vokste opp i en gul blokk på Skøyen i Oslo, rett ved Frognerparken. Filip vokste opp i en helt annen by, et helt annet sted, på en halvøy utenfor Göteborg. Begge vokste vi opp med mye natur rundt oss, selv om vi kanskje ikke satte like stor pris på det som barn. Man tar ofte omgivelser og det meste annet for gitt når man er liten.

Vi har på mange måter hatt ulik oppvekst, men visse ting har vært likt, og det viktige er at vi i dag har de samme grunnleggende verdiene og de samme tingene vi liker å gjøre, noe jeg tenker er så viktig i et forhold. Kanskje var det og en av grunnene til at vi møttes, akkurat i Oslo. På grunn av naturen. Jeg vet i alle fall at jeg lengtet tilbake til naturen da jeg bodde i New York, og jeg vet at det er en av tingene Filip likte aller best ved Oslo, da han flyttet hit fra Göteborg som 21 åring. Oslo er en storby, men det er allikevel så kort vei til både parker, vann, skog og mark.

Frognerparken var den første parken Filip ble kjent med, og som han har brukt mye. Akkurat som jeg og familien min gjorde da jeg var liten. Så den har vi begge et spesielt forhold til. Så har vi alle de andre fine parkene her i Oslo, og en av dem, som nå har blitt vår nærmeste nabo, er parken på St.Hanshaugen.

Jeg vil påstå det er en av de vakreste parkene Oslo har å by på. Den har flere nivåer, fra nederst der det er en bekk, fine sitte benker og stier hvor man kan gå, løpe eller trille. Så er det bakker der barna aker om vinteren og folk har picnic om sommeren. Og så er det to platåer på toppen av parken, ett der det om sommeren er en stor uteservering, og så det aller øverste der du ser utover Oslofjorden og får en fornemmelse av Oslo på sitt beste, med by – hav og skog så tett på hverandre.

Vi er i St.Hanshaugen parken flere ganger i uken. I fjor sommer tok vi ofte take out pizza fra en liten pizzeria og satte oss i parken og spiste. Har man ingen egen hage er det jo perfekt å bruke park som hage. Og nå med Louis blir det mange trilleturer rundt i parken med en kaffekopp i hånda.

Det er viktig å sette pris på byen man bor i, og det den har å tilby. Og selvom det alltid vil finnes andre byer som har noe som er bedre enn den byen man selv bor i, så er det ingen by som er som “din” by. Og jo mer du lever i byen din og bruker alt den har å gi deg, jo flere overraskelser og nye ting oppdager du.

God helg 🙂

Leave a Reply