Sushi på St.Hanshaugen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var Oslo som lærte meg å spise sushi. Eller nærmere bestemt var det pappa som introduserte meg til sushi, på vårt asiatiske stamsted på Frogner. Der hadde vi kvalitetsmiddag bare han og jeg, en gang i måneden mens jeg gikk på videregående. Første gang jeg smakte sushi fikk jeg kun ned en halv bit. Den rå fisken og risen stemte bare ikke. Men jeg forsto at dette var noe jeg burde like, og måtte venne meg til. Jeg har aldri akseptert å ikke like mat, ei heller sushi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så, hver gang vi var på restauranten bestilte jeg  en nudelsuppe, og en eller to biter sushi. Første gang spiste jeg en bit, så en bit til, og til slutt bestilte også jeg bare sushi.

I dag er det blant det aller beste jeg vet. Jeg kan egentlig ikke tenke meg noe bedre enn et stort fat med sushi og sashimi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men det jeg har savna her i Oslo er et sushisted som fokuserer på råvarene. Nemlig fisken. Og risen. Det er dessverre litt for mange steder der det er tørr ris og lite fisk, og overvekt av frityr og majones. I New York ble jeg bortskjemt på sushi i klasse med japansk sushi, den var ujålete, ren, og sjukt godt.

Men nå har vi fått det her og. Nærmere bestemt på St.Hanshaugen, helt øverst i Bjerregårdsgate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forrige uke skrev vi om fiskebutikken til Gutta på Haugen; Gutta fra Havet, som har åpnet både i Sandvika og på St.Hanshaugen. Og igår var vi innom avdelingen på St.Hanshaugen hvor det er stort fokus på ordentlig sushi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var en fryd å se på Filip, den ene sushikokken, når han laget sushi til oss. Vi bestilte en moriwase, som er dagens tilbud de har ved siden av en meny full av sushi, sashimi og makiruller. Moriwasen endres fra dag til dag og fra pakke til pakke. Det vil si at ingen er lik. Konseptet er helt enkelt at kokken lager en kombinasjon av sushi og sashimi etter hva som er tilgjengelig den dagen, med sin fantasi og frihet. Den koster kr 399 for to pers og da får du det jeg vil si er den beste take out sushien du kan få tak i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moriwasen vi tok med hjem var fylt med fantastisk laks, tunfisk og kveitesashimi. Sistnevnte med et dryss limejuice på. Det var en klassisk maki med laks og avokado, og en uramaki, med mango og agurk inni, rullet inn med laks og kveite, som var lett grillet, med teriyakisaus på toppen. Så var det laksesushi, fra magen til laksen, altså en fetere bit av laksen. Den var helt magisk. Og en nydelig feit kveitesushi. Så var det dampet breiflabblever, og blekksprut med misopaste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De har også en super fiskedisk, og en del deilige produkter som skalldyrsrøre, ferske fiskekaker, olivenolje og aioli, blant annet. Veldig fresht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så enten du foretrekker klassisk fisk, eller sushi, bør du ta turen innom Gutta fra Havet, om du er i nærheten av St.Hanshaugen. Jeg gleder meg allerede til neste gang vi kan ta med en moriwase hjem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 comments

  1. Jeg DIGGER bloggen deres! Wow. Super blanding av mat, hverdag og reisetips. Masse inspirasjon (enda jeg går på vgs og mamma fortsatt lager middag..:))

    1. Så nice Stine! Gleder oss at du tar del og inspireres av bloggen! Well, alle har vi varit der, nyt mammas mat så lenge det varer 😉

Leave a Reply