Svartskog Kolonial

Det å oppdage koselig, spennende og eller fine steder som ligger litt utenfor de områdene man ferdes i til vanlig er både givende, og tilfredstillende.

For akkurat like mye som jeg, og vi setter pris på stamsteder der man føler man hører hjemme, liker vi å utforske – se andre miljøer, og bli kjent med nye steder, også selvom man ikke reiser altfor langt vekk.

Da blir plutselig hverdagslivet der man bor ennå rikere – om du både kan kose deg i nærområdet, og ta en utflukt til en plass litt utenfor.

Etter at vi fikk barn kjenner vi ekstra på at det i helgene er fint å kunne dra litt ut av byen. Samtidig som lange bilturer ikke er så populært.

Vi kom over Kolonialen på Svartskog en dag i julen, og kjente straks at dette var et sted vi måtte besøke.

Svartskog Kolonial ligger kun en halvtimes kjøretur ut av Oslo. Helt perfekt avstand for en lunsj utflukt. Her er det både nydelig om sommeren kunne vi se, og så er det superkoselig om vinteren.

Kolonialen har vært i drift som utsalgssted og cafe siden 1916. I dag drives den av et par som kombinerer gode matvarer fra mindre produsenter og bønder, samt ting og klær fra Norske merkevarer, i tillegg til å ha cafe.

De bohemske, romantiske kjolene til ByTimo, som jeg selv er veldig glad i, hang og blafret utenfor døren på det hvite trehuset da vi ankom, og du følte straks at dette var et sted med sjel.

Inne ser det ut som en lun, gammel stue, fullt av skatter. Møblene, tingene, og varene du kan kjøpe. Disken med ferskt brød og bakevarer, og bordene med stoler i ulike farger og strukturer. Alt står rundt omkring, hulter i bulder i et slags deilig oversiktlig kaos, og man får egentlig lyst til å både handle kjoler, ullvotter, olivenolje, kaffe, brød, og mummikopper – pluss sette seg til å spise lunsj.

I helgene har de en utvidet meny ble vi fortalt, men menyen på hverdager er absolutt tilfredstillende. En deilig sandwich med brie og pesto, en annen med omelett og bacon. Begge på hjemmebakt brød. Og dagens suppe, som denne dagen var sellerirotsuppe med honning, olivenolje, hasselnøtter og rosmarin. Også den servert med hjemmebakt brød.

Suppa var supergod, den anbefales på det varmeste. Sandwich med omelett og bacon var og både raus og mettende.

Så måtte vi jo teste det søte utbudet, det ble pai med hjemmelaget vaniljesaus og kanelbolle. Mmmmmmm sa både mor, far og barn.

Vi kjøpte med oss et brød hjem også, for det selger de, samme brød som de serverer suppa og sandwich med. Skikkelig godt. Og hadde det ikke vært for at jeg kjøpte en ByTimo kjole på salg her forleden dag hadde det blitt med en kjole i posen og.

Det får bli neste gang, for det blir definitivt flere besøk til Svartskog Kolonial

Leave a Reply