Tacos og påske i byen

Ting blir ofte ikke helt som man tror, eller planlegger, det er vel en av de tydeligste erfaringene jeg har tatt med meg hittil i livet. Både når det gjelder store ting, og mindre, tilsynelatende uvesentlige ting, men som allikavel er viktig for oss i hverdagen.

Påsken i år var jeg helt bom fast bestemt på å tilbringe alle andre steder enn hjemme. Ikke for at jeg ikke trives hjemme, jeg hadde bare et ønske om å reise litt vekk, etter en lang vinter traskende i Oslo´s gater.

Slik ble det nå ikke, av flere grunner, så påsken skal feires hjemme. Og det er egentlig helt fint. Da endrer man bare litt kurs i hodet, og så tenker man på alt det koselige man kan gjøre hjemme og i områder rundt hjemmet, uken som på et eller annet vis symboliserer overgangen fra vinter til vår. I morgen starter jo sommertiden og alt.

God mat, og hygge med litt vin og stearinlys om kveldene er deilig, og mens vi venter på å lage påskelam og den slags mat, koser vi oss med den maten vi liker aller best. Blant annet tacos. Vi spiser nok tacos ca en gang i uken her i heimen, det er en sånn rett man ikke blir lei, i alle fall ikke om man varierer med tilbehøret.

Det vi alltid har er hjemmelaget guacamole, rømme, en god salsa og maistortillas med smeltet ost. Eller vanlige potetlomper. Så har vi enten krydret og stekt hvit fisk, eller kylling, og en sjelden gang kjøtt. I tillegg har vi ofte sorte bønner, kokte maiskorn stekt i smør og salt, eller rester med brun ris – alt passer til både kjøtt og fisk. Og så lager jeg i blant finhakket mango salsa med mango, rødløk, koriander, chili og lime.

Det fine med hjemmelaget tacos er at du kan velge hvor avansert du vil lage det ettersom hvor mye tid og overskudd du har. Det blir godt uansett – så lenge du har det aller mest nødvendige 🙂

 

Leave a Reply