Tacos til påske

Etter et par etterlengtede døgn i Paris med bare et eneste fokus, å kose seg, er vi hjemme igjen til en varm start på påskeferien, med et barn uten vannkopper og litt ekstra overskudd i kroppen til å lage mer deilig mat og andre tips og triks her på Gitte & Filip.

Noen skal (er) kanskje på fjellet i påsken, noen er sikkert hjemme, noen jobber og andre skal til sjøen, – det skal vi, da vi har hytte ved havet og elsker å være der. Det blir sikkert lam på påskeaften, og påskeegg, for det er obligatorisk selvom vi er langt oppi voksen alder. Hvem mener man kan bli for gammel for påskeegg!?

Utover det er det ikke så mye påsketradisjoner i vår familie, ennå. Det blir sikkert litt mer når barna er større, men enn så lenge handler det mest om hygge og god mat – og med god mat mener vi bare god mat, det behøver ikke være lam og egg til alle tider av døgnet.

I dag har vi for eksempel laget tacos med spicy ananas salsa. Det ble utrolig godt med alle de forskjellige smakene, og ananassalsa var en frisk og ny smak i tacos. Både søt, syrlig og spicy.

Med den gule fargen var det og nesten som en påskesalsa. Denne kan du lage enten du er til fjells, til sjøs, eller hjemme i byen/på landet.

Best av alt – du kan fortsette å lage den selv når påsken er over, hehe.

Ingredienser

Strimlet svinekjøtt, beregn ca 50 gram pr person, vi laget til tre personer og hadde 250, 300 gram.

1 rød paprika

1/2 -1 hel gul løk

2-3 fedd hvitløk

Olivenolje

1 ss flytende honning

1 ss soyasaus

2 lime

Koriander

1/2 ananas

1 grønn chili

Fetaost

1 1/2 moden avokado

1 pakke potetlomper

Salt, sort pepper og cayennepepper eller chiliflak.

Tilberedning

Sett ovnen på 250 grader. Skjær ananas i biter, uten skall, og legg bitene på en stekeplate dekket med enten bakepapir eller aluminiumsfolie. Kryst over litt olivenolje og grill bitene i ovnen i ca 30-40 minutter til de er gyldne og myke.

Mens ananas bitene grilles i ovnen lager du resten av maten. Kutt løk, hvitløk og paprika i skiver, og ha i en stekepanne med en god klunk olivenolje. Stek i et par minutter før du har oppi strimlet svinefilet. En god klype salt, litt chili eller cayennepepper – honning og soyasaus has oppi stekepannen og så steker du blandingen på ganske høy varme til at er godt stekt og gjerne på grensen til brent – uten å bli tørt.

Guacamole lager du enkelt ved å mose avokado, smake til med pepper, limejuice, salt og oppkuttet koriander.

Når ananasbitene er ferdig grillet tar du de ut av ovnen og rett over i en bolle. Mens ovnen ennå er varm legger du inn fetaost pakket inn i aluminiumfolie så den kan stekes såvidt – det syns vi er utrolig godt å ha over tacos.

Oppi bollen med ananas har du oppkuttet grønn chili, godt med koriander, og en klype salt. Mos alt med en stavmikser, avkjøl – og smak til med limejuice helt til slutt.

I en tørr panne steker du lompene på høy varme, bare noen minutter på hver side så de blir litt sprø.

Legg et godt lag med guacamole på hver lompe, deretter blandingen av løk, paprika og strimlet svinekjøtt. Topp med biter av fetaost og ananassalsa.

Bon apetit og god påske.

Leave a Reply