Tacosalat

Rutiner. Det liker vi mennesker, og det trenger vi ofte for å ha det bra, og for å få gjennomført alt vi trenger å gjennomføre. Men visstnok så er det også svært sunt å bryte ut av noen rutiner og kanskje skape nye vaner, altså ikke være altfor låst i de samme rutinene – hele tiden. Mamma fortalte meg det, at spesielt etter fylte 45 bør man endre rutinene sine, for å holde hodet og hukommelsen klart, faktisk i hele 10 år lenger, enn om du bare gjør det du alltid har gjort. Så det er jo noe å ta med seg for alle og enhver.

Og selvom det er noen år til jeg selv nærmer meg 50 så tenker jeg det er fint å endre på litt “faste” rammer av mange grunner. Det kan være så små ting, som å drikke en annen type kaffe enn man alltid pleier til frokost, å spise lørdagsmat på en mandag, eller å trene en form av trening du egentlig tror du ikke passer til. Det handler jo faktisk om å utfordre seg selv litt i hverdagen og, da lærer man mer om seg selv og utvikler seg dermed som menneske, selv med bittesmå forandringer.

I dag, på denne mandagen sto louis og jeg opp klokken 06.30, og det er noe helt nytt her i gården. Men det skal jeg gjøre til en ny, koselig vane for jeg tror ikke det blir med denne morgenen.

Og så har vi laget tacosalat. Rett og slett fordi det er sykt godt, fordi de nå selger ordentlig maistortillas i butikkene, og fordi det var det vi hadde lyst på. Og ja, tacosalat passer helt perfekt det på en mandagskveld. Eller en annen dag i uka, når du måtte ha lyst 🙂

Ingredienser 

2 kyllingfileter (fra Holte gård)

1 liten gul løk

3 fedd hvitløk

1 rød chili

Salt

Cayennepepper

2 modne avokado

ca 2 dl raspet ost

saften fra 2 lime

1 hjerte salathode

1 pakke sorte, små bønner

Salsa, vår absolutte favoritt er Denne

Lettrømme

Koriander

1 pakke maistortilla lomper

Olivenolje til steking

Tilberedning

Kutt maistortilla lompene i trekanter. Stek de i en stor panne, med en god klunk olje, på middels varme i omganger, så ingen blir liggende oppå hverandre i pannen.

Kutt løk, hvitløk og chili. I en annen panne lar du dette frese et par minutter i olje, før du har i opphakket kyllingfilet. (Vi bruker en saks til å klippe kyllingen i passelige biter). La kylling, løk, hvitløk og chili steke sammen til kyllingen er gjennomstekt. Mens det freser i pannen tilsetter du salt, cayennepepper, (smak til så det blir den styrken du vil ha) og en skvett limejuice.

Hell av vesken som er rundt bønnene og varm de i en liten kjele.

Guacamole lager du enkelt ved å mose avokadoene, kryste over limejuice, og smak til med salt og pepper. 

Kutt salat og fordel den på to halvdype, store tallerkner. (De måse klart ikke være halvdype, det er bare noe jeg liker til denne typen mat). Kryst over litt limejuice. Fordel tortillachips, raspet ost, bønner og kylling på hver tallerken. Legg en god skje salsa, rømme og guacamole på til slutt, og noen blader frisk koriander. 

Server med ekstra limejuice, og gjerne litt ekstra rømme, salsa og guacamole med chips 🙂