Sørkedalen Landhandel & kafé

Vi er, som mange vet glade i å gå på tur, både i byen, ved havet og i skogen.

I fjor fikk vi gått noen deilige skiturer sammen, opp og ned til Ullevålseter med barnevakt hjemme – akkurat den lengden vi kunne være borte fra lillemann uten ammekrise.

Denne vinteren har det ikke vært så fint skiføre enn så lenge, i alle fall ikke om man er redd for å tryne på is og holke. Hvilket jeg er. Men, med brodder under skoa kan man i alle fall gå på litt isglatte veier, enten det er ved havet eller i skogen.

Vi bruker Nordmarka mye, og så ble vi tipset om å stikke innom Sørkedalen Landhandel, da vi skulle gå tur i området rundt Bogstadvannet.

Vår kjære elbil fra Kia tar oss dit vi vil, den er vi fremdeles veldig fornøyde med, får plass til både barnevogn, barn og hund.

Sørkedalen Landhandel ser ut som en god gammeldags landhandel utenfra, et gult trehus med fine skilt. Inne er det butikk på venstre side, og cafe på høyresiden. Etter en kjapp snakk med daglig leder fikk vi vite at mye skal skje her det kommende halvåret, så hun håpet vi ville komme tilbake i August – da målet og planen er å ha et mer tydelig konsept med litt færre dagligvarer, men heller et større fokus på lokale bønder og produkter, kortreist og hjemmelaget mat. Det gleder vi oss til.

Enn så lenge er det perfekt å stikke innom Sørkedalen Kolonial om du trenger skismøring, vil varme deg på en kopp kaffe og en god hvetebolle, eller om du vil kjøpe med et stort brett ferske egg. Det gjorde vi, sammen med granola og kaffe fra Markajentene. De holder til ikke langt unna, og leverer flere av sine varer hit.

Vi koste oss med rundstykker og boller og gledet oss over nok en liten endestasjon å ta i bruk etter tur.

Leave a Reply