I hjemmet

Det at mange av oss nordmenn fokuserer mye på hjemmene våre er i grunnen ikke så rart, med tanke på hvor lang og mørk vinterhalvåret er, og hvor mye tid vi fort tilbringer innendørs. Man trenger et hjem man er glad i, som man kan lyse opp med stearinlys eller peisovn, i vente på lysere tider..

Og så kommer det plutselig. Lyset. En vakker dag våkner du opp og ser lys som kommer inn gjennom vinduet, selvom klokka bare er litt over seks. Det skjer hvert år, men det er like overraskende hvert eneste år.

Vi er heldige og har en deilig og lys første etasje. Det var vel en av tingene vi falt for ved leiligheten vår. Lyset. Men den blir også fort mørk fordi hele den ene hovedveggen er i betong, med en stor trapp i stål innerst i stua. Vi liker godt de detaljene, men har samtidig kjent behov for noe som lyser opp.

Et hvitt skap skulle vise seg å være akkurat det vi hadde lett etter lenge. Skapet har liten dybde, men er såpass stort at du kan romme det meste av servise og smånips, samtidig er det pent å se på med glassdører og en håndverksmessig finish.

Det skal ikke alltid så mye til, før noe faller på plass. Som et hvitt møbel mot en grå betongvegg, hvor alt ble litt mer i harmoni med hverandre.

Et hjem som hinter om vår innbyr også vår- og sommermat. Capresesalat blir jeg absolutt aldri lei, jeg tror jeg kunne spist det hver dag. Om du får tak i gode, smakfulle tomater her hjemme er det bare å kjøpe en mozarellaost og kutte begge deler i skiver, legge på en seng av ruccola og drysse over skikkelig god olivenolje. Slår sjelden feil.

Leave a Reply