Vintips L´armangia Barbera D´Asti

För cirka ett år sedan avslutade jag min ettåriga vinkurs, som jag beslutade att ta på bakrund av ett ökande vinintresse. Och när Gitte står för maten vi lagar, var det väl på sin plats att jag tog tag i drycken.

L´armangia Barbera D´Asti är en vin jag rekommenderar alla att testa, inte bara för att den är väldigt god, men också för att den är prisvärd. Detta är något jag har varit på utkik efter. En vin som träffar på flera punkter, men klarar av att hålla sig nere i pris och göra sig tillgänglig för folk flest.

I min bok, perfekt en onsdagkväll, när man har lust på ett gott glas utan att man behöver ruinera sig.

Vinen är lagom fyldig, smaksrik med tydlig karaktär och lätta tanniner.

Familjen Giovine har lagat vin sedan 1850. Idag är det Ignazio med fru och två barn som driver vingården. Barbera druvan är väldigt populär i Alba, men familjen Giovine visar här att barbera druvan från Asti kan vara minst lika imponerade, samtidigt som de uppnår en rimligare pris än det man vanligtvis ser från Barbera d´Alba viner i samma segment.

Markerna är drivna på sträng ekologisk måte. Det är väldigt viktigt för familjen att produktionen är bärkraftig, då de önskar att ta vara på jorden de använder, och går därför så lite som möjligt in i naturen för att förändra.

Detta är absolut en vin vi rekommenderar, av flera grunder; smak, pris och miljötänk. Man är tacksam när man stöter på en producent som klarar av att leverera på alla dessa tre punkterna.

3 comments

  1. Er dette innlegget sponset av Flaaten vin?

    1. Flaaten er vår samarbeidspartner, men just dette var ikke et sponset innlegg

  2. Hei!

    Jeg lurer på om dere, som lager mye spennende mat, kan tipse om en god hvitvin eller rødvin som passer til ost?

    Hilsen Tone

Leave a Reply