Yogi Tea, Turmeric Chai

Da Filip jobbet som fotoassistent noen år tilbake startet han hver arbeidsdag med en Yogi Tea. Han har sagt at den lille morgenstunden der med teen nærmest var som et slags hellig rituale. Og da jeg studerte skuespill i New York tok jeg hver dag i to år med meg en Chai Latte (altså chai te med melk) inn på skolen om morgenen. Det var det beste jeg visste, New York hadde ikke god kaffe mente jeg også, så Chai teen ble min morgenrutine.

Spol fram til februar 2018. Det er forkjølelses sesong, det er lite sol, lite varme og ikke overdrevent mye lys.

Ingefærshots om morgenen, mye chili og hvitløk i maten til middag, og varmende drikker gjennom dagen er ting som kanskje er ennå viktigere denne tiden av året enn ellers.

Te, og da spesielt urtete er så fint å drikke både fordi det varmer, men også fordi det regnes som vann, og det er sikkert fler enn meg som synes det er litt vanskelig å drikke alle disse glassene med vann man bør drikke, når det er så sykt kaldt ute.

Yogi Tea har lenge vært både Filip og min favoritt te. De har så mange deilige smaker, forskjellige kombinasjoner av urter og krydder som gir tekoppen både kos og smak. I tillegg er Yogi Tea økologisk, så ingrediensene i teen komme fra kontrollerte økologisk drevne gårder.

Denne nye teen fra Yogi Tea, Turmeric Chai inneholder blant annet gurkemeie, ingefær, lakrisrot, fennikel og kakaoskall. Gurkemeie sies å gi en følelse av trygghet, også i turbulente tider. Turmeric Chai kan både trekkes i melk, som en “Golden chai”, eller med vann som i vanlig te, med en skje honning.

Og så må man jo nevne de fine quotes’en på baksiden av den lille papirbiten øverst på te-posen. Akkurat som horoskop så kan man velge å tenke at dagens quote er ment nettopp for deg.

Å sette seg ned med en varm kopp Turmeric Chai, lese dagens sitat, enten om morgen, midt på dagen, eller etter middag om kvelden, det er en fin liten pause i hverdagen alle kan unne seg.

Innlegget er skrevet i samarbeid med Yogi Tea

Leave a Reply